Sunday, 18 December 2011

Cosmetice homemade - Face Food de la Herbine

Crema de faţă naturală a fost unul din produsele pe care l-am ales cel mai greu în materie de cosmetice homemade şi naturale. Şi asta pentru că sunt destule oferte pe piaţa cosmeticelor homemade care mai de care mai atrăgătoare. După lungi cercetări m-am decis ca prima mea cremă de faţă naturală să vină de la Herbine. Aşa am ales Face Food, o cremă hidratantă pentru toate tipurile de ten.
Tenul meu este gras în zona T şi normal pe restul feţei, dar iarna se usucă destul de tare. Pentru că nu folosesc fond de ten, o cremă de zi normală rezolvă problema micilor cojiţe care mai apar uneori la nivelul nasului şi a frunţii (care iarna tind să se usuce destul de tare, chiar dacă vara au probleme din cauza excesului de sebum). În rest, micile riduri au început deja să apară, dar nu mă deranjează în mod deosebit. Recunosc, când am hotărât să trec la cosmetice naturale m-am gândit că, în timp, folosirea lor va duce şi la dispariţia ridurilor fine, sau la estomparea celor de expresie. Voi vedea, pe viitor, dacă chiar aşa se va întâmpla.

                                       

Sursa: www.herbine.ro 
Despre Face Food:
"Face food" se vrea a fi o crema pentru toate tipurile de ten. Este puternic hidratanta si emolienta, si este suficient sa aplicati o cantitate minuscula pentru un efect maxim.
Ingrediente: unt de shea organic, unt de mango, ulei de avocado presat la rece, ulei de jojoba, vitamina E, amidon de porumb, uleiuri esentiale de lavanda, ylang-ylang si tea tree
Cateva din beneficii:
Untul de shea este unul dintre cele mai folosite produse pentru hidratarea pielii. Este un excelent emolient cu proprietati curative (de ajutor in eczeme, arsuri, psoriazis, dermatite etc.). Bogat in vitaminele A, E, are efect regenerator si anti-imbatranire. Untul de shea nu blocheaza porii, de aceea este folosit cu success in cremele pentru fata. Ofera pielii factor de protectie solara.
Untul de mango are proprietati emoliente, antioxidante, reparatoare si regenerante. Se absoarbe cu usurinta in piele. Dermatologii recomanda folosirea untului de mango pentru a trata si preveni ridurile. In plus ofera si factor de protectie solara.
Jojoba este mai degraba o ceara lichida decat un ulei propriu-zis. Nu lasa film gras pe piele. Este folosita in tratarea unor afectiuni cum ar fi psoriazisul sau acneea, se absoarbe cu usurinta si lasa pielea foarte moale. Jojoba are o compozitie chimica asemanatoare cu cea a sebumului, de aceea se intelege de minune cu toate tipurile de piele.
Uleiul de avocado mareste cantitatea de colagen (care scade pe masura ce inaintam in varsta) de aceea este recomandat inclusiv persoanelor cu tenul matur. Se absoarbe foarte usor in piele si este foarte emollient.
Amidonul de porumb calmeaza pielea iritata si se spune ca ar avea proprietati vindecatoare. Confera pielii un aspect proaspat si fin. Se foloseste in cremele naturale pentru a mai “taia” din grasimea unturilor si uleiurilor.
Uleiurile esentiale din compozitie: ylang-ylang, tea tree si lavanda - ofera cremei un miros placut si imprumuta acesteia un pic din calitatile lor antibacteriene, antiinflamatoare, antifungice etc.
Va rog sa pastrati crema intr-un loc racoros, ferit de razele soarelui (la frigider de exemplu).

Părearea mea: mirosul este destul de puternic, comparativ cu produsele normale din comerţ, dar mie îmi place, şi sigur vă puteţi obişnui cu el uşor. E un miros foarte plăcut, de amestec de plante. Consistenţa este diferită de cea cu care suntem obişnuite, în sensul că nu este compactă şi uniformă, ci are aspectul unui amestc de mici sfere cremoase. Şi asta ştiu că se datorează unturilor din compoziţie. Deci, nu este un amestesc "tăiat", chiar dacă acolo m-a dus pe mine gândul prima dată. Crema este foarte hidratantă, chiar grasă aş putea spune, iar micile sfere din compoziţie se topesc imediat în contact cu pielea şi pătrund foarte uşor prin masaj. Este o cremă spornică, în sensul că doar o mică cantitate este de ajuns pentru a acoperi toată faţa. Deci, este şi destul de economică. Chiar dacă pare grasă, nu lasă un film lucios la suprafaţa pielii. Cu toate acestea, cred că un primer pentru ochi ar fi perfect pentru menţinerea machiajului compact al pleoapelor. Eu nu folosesc primer, iar în timpul zilei fardul are tendinţa de a se strânge în cute pe peoape mai repede decât în mod normal. Ca şi efect, sunt foarte mulţumită de gradul de hidratare, mai ales în această perioadă mai rece a anului. Peste vară nu ştiu dacă aş mai fi la fel de mulţumită, dar sunt curioasă dacă aspectul mat al feţei se păstrează şi la temperaturi ridicate.
Crema este ambalată în recipient din plastic de 50 ml. Pare mititică, dar e foarte spornică şi destul de economică. Eu o folosesc de 2 luni şi mai am jumătate.
Sunt mulţumită de "relaţia noastră", dar, neliniştită cum sunt eu, sigur voi mai testa şi alte variante pe viitor.
Marile plusuri: mirosul, gradul de hidratare şi viteza cu care intră în piele. 


No comments:

Post a Comment

Any comments? Please do!

Cercei din zale argintate, onix, flori din sticlă Cehia și perle - Zâna Umbrelor - Vândut

Rezervat. Onix tăios, flori de noapte și alb de perlă. Fii Zâna Umbrelor! Cercei din zale argintate, inoxidabile, discuri d...