Monday 2 July 2012

Cum a fost la Bistrița Medievală

Frumos! Frumos oraș și frumoasă atmosferă medievală. Recunosc că nu sunt un fan al festivalurilor medievale din cauză că mi se par copii ale altor evenimente de gen din străinătate, copii care nu respectă deloc realitatea istorică din perioada României medievale. Până la urmă și noi am avut ordine cavalerești, familii nobiliare și domnițe celebre, nu trebuie să ne punem blazone străine pe haine și să spunem că facem ceva original.
Așa că acest prim festival medieval a fost o surpriză plăcută, chiar dacă nu toată recuzita a fost din același ”film” :)) Organizarea a fost bună, pentru noi artizanii. M-am bucurat să reîntâlnesc artiștii pe care îi știam fie din mediul online, fie de la alte evenimente de gen. Oameni calzi și așa de plăcuți. Am fost destui artizani și vă spun, suntem buni fraților! Buni la lucru de mână, buni la artizanat, originali până în măduva oaselor!
Ca și grup de luptători mi-au plăcut Silfr Hawkr sau Silver Hawk din Oradea. Vikingi, saxoni și, aici, și mongolii care au invadat Cetatea Bistriței la 1200 și ceva. Bine echipați, armuri și arme aproape fără cusur. La fel de frumoși și buni luptători au fost și Paladinii de Terra Medies, din Mediaș, dar și băieții din Sebeș.
Iar pe partea muzicală Formația medievală Bordo Sarkany a fost o surpriză extrem de plăcută! La fel și The Orthodox Celts, din Serbia a căror muzică irlandeză e interpretată fără cusur.


Prima zi de târg. Port din Argeș și Oltenia.


Silfr Hawkr


Minunate făpturi!!



Bordo Sarkany


Paladinii de Terra Medies


Cavalerii de Sebeș



Cu Dan și Dana cărora le mulțumim că și-au împărțit cortul cu noi și pe care sper să-i reîntâlnim curând!

Mai multe fotografii AICI.

Fotografiile fac parte din colecția personală. Toate drepturile rezervate!

No comments:

Post a Comment

Any comments? Please do!

Cercei din zale argintate, onix, flori din sticlă Cehia și perle - Zâna Umbrelor - Vândut

Rezervat. Onix tăios, flori de noapte și alb de perlă. Fii Zâna Umbrelor! Cercei din zale argintate, inoxidabile, discuri d...