Thursday 22 March 2012

Set "Rockabilly"

Duelul artiștilor Crafty s-a încheiat pentru mine, așa că acum pot să vă arăt, pe îndelete, ce am pregătit petru el.

Tema a fost ”Rockabilly”. Rockabilly este unul dintre primele stiluri de muzică rock 'n' roll ce a apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite, ca o combinație între muzica cântată de negrii și muzica country, respectiv stilul blues și ritmul country.

Termenul "rockabilly" este o combinație între termenii/conceptele "rock 'n' roll" și ”hillbilly„ , acesta din urmă făcând trimitere la muzica country, adesea numită muzica hillbilly în anii 1940 și 1950. Alte influențe asupra stilului rockabilly sunt stilurile de muzică western, swing, blues, boogie woogie și jump blues. Originile curentului rockabilly provin în primul rand din sudul Statelor Unite. Via Wikipedia.

Popularitatea stilului a început în anii 1960, și a durat până la sfârșitul anilor 1970 și ânceputul anilor 1980. Rockabilly se bucură și în prezent de un mare succes, dezvoltându-se chiar și sub forma unei subculturi.

Rockabilly s-a impus și în vestimentație, make-up, hair style, accesorii și tatuaje prin anumite simboluri. Printre acestea se află: cireșele, rândunicile, craniile, ancora, cârma de vapor, aripile, inimile si multe altele.







Setul meu "Rockabilly" este format dintr-un colier, brățară și broșă. Am combinat bronzul care dă un aer vintage cu argintiu antichizat, duritatea zalelor cu un șirag de mărgele rotunde mari, distanțiere cu cranii, iar centrul colierului este încadrat de o pereche de rândunici, așezate față în față. Colierul este asimetric și poate fi purtat fie cu broșa ce are pe lateral o inima cu aripi și pe centru 3 cranii, dintre care unul este stilizat, ca element central, fie fără broșă, iar atunci centrul colierului rămane cu o perlă și o brioletă transparentă. Broșa se poate scoate foarte ușor fiind prinsă pe colier cu 2 carabine. 
Sunt prezente simbolurile rockabilly (inima cu aripi, craniile, rândunicile), combinate cu șiragul de mărgele rotunde (șiragurile simple faceau parte din accesoriile uzuale în acea perioadă) și un strop de Old Hollywood Glamour dat de perla Swarovsky și brioleta de acril fațetat. Brățara are ca element central un spacer cu cranii.
Ca materiale am folosit zale lucrate manual din sârmă de aluminiu argintiu antichizat, cu diametrul de 5 mm, în îmbinare flower sau moebius, spacere argintii cu cranii, mărgele din sticlă presată neagră, rândunci din bronz, ac de broșă în formă de ac de siguranță cu capat în formă de inimă cu aripi și cranii din bronz, o perlă Swarovsky, o brioletă din acril fațetat prinsă cu sârmă argintată și o carabină din bronz și una argintie.

A fost o adevărată provocare pentru mine,așa că acest set rămâne în colecția personală.


1 comment:

Any comments? Please do!

Cercei din zale argintate, onix, flori din sticlă Cehia și perle - Zâna Umbrelor - Vândut

Rezervat. Onix tăios, flori de noapte și alb de perlă. Fii Zâna Umbrelor! Cercei din zale argintate, inoxidabile, discuri d...